Red Bull bekrefter onsdag på deres nettsider at Adrian Newey forlater laget etter 2024-sesongen.

– I nesten to tiår har det vært min store ære å ha spilt en nøkkelrolle i Red Bull Racings fremgang fra nykommer til et tittelvinnende lag. Imidlertid føler jeg at det nå er et passende tidspunkt å overlate stafettpinnen til andre og søke nye utfordringer for meg selv, sier Newey selv til Red Bull.

Adrian Newey blir ansett som en av de beste designsjefen i Formel 1s historie. Han har fått mye av æren for at Red Bull har vært så dominerende de siste sesongene.

– Dette er et stort tap for Red Bull, spesielt i forkant av de nye reglene som kommer i 2026, sier Viasat-kommentator Atle Gulbrandsen til VG.

Det kommer ikke klart frem om Newey fortsetter karrieren i et annet lag, eller om han gir seg med Formel 1.

– Sky skriver at Newey ikke får noen karantene. Det betyr i så fall at han kan jobbe for et annet team så snart han er ferdig i Red Bull, og sånn sett rekke å hjelpe noen med 2026-bilen. Ryktene peker mot Ferrari, sier Gulbrandsen.

Autosport skriver at Adrian Newey har utelukket at Aston Martin blir hans neste arbeidsgiver. Ferrari er den eneste muligheten som står igjen. Autosport skriver at Ferrari-sjefen Fred Vasseur møtte Newey tirsdag og at Ferrari prøver å ha Newey på plass til Lewis Hamilton kommer til starten på 2025-sesongen.

BBC har tidligere skrevet at påstandene og etterforskningene rundt teamsjef Christian Horner er det som skal ha gjort Newey usikker. Horner ble anklaget for seksuell og trakasserende oppførsel mot en Red Bull-ansatt. Horner har hele tiden benektet anklagene.