Bevæpnet elev skutt av politiet ved skole i USA

En bevæpnet elev er skutt og drept av politiet ved en ungdomsskole i den amerikanske delstaten Wisconsin. Ingen andre skal ha blitt skadd.

Hendelsen fant sted i byen Mount Horeb, mens det foregikk undervisning ved skolen. Myndighetene beskriver eleven som en ungdom, men har ikke gått ut med ytterligere informasjon om ham.

Kina-vennlig politiker blir Salomonøyenes statsminister

Kina-vennlige Jeremiah Manele er valgt til statsminister for Salomonøyene i Stillehavet. Øystaten har fra før en sikkerhetsavtale med Kina.

Den tidligere utenriksministeren fikk støtte av 31 av de 50 medlemmene i landets nasjonalforsamling. Motkandidaten, den mangeårige opposisjonslederen Matthew Wale, fikk 18 stemmer i den hemmelige avstemningen. Han har forsøkt å begrense Kinas grep om stillehavsnasjonen.

Elleve skadd i demonstrasjoner i Georgia

Elleve personer, blant dem seks politifolk, behandles på sykehus etter sammenstøt da parlamentet i Georgia stemte for den omstridte «utenlandsk agent»-loven. Det opplyste landets helsemyndigheter i natt.

Opposisjonen i landet mener regjeringen samarbeider for tett med Russland, og lovforslaget sammenlignes med en lignende lov som er innført der. Etter avstemningen brukte politiet i Tbilisi tåregass og sjokkgranater for å presse tilbake anslagsvis 40.000 demonstranter utenfor nasjonalforsamlingen.

Dødstallet har økt til 36 etter veikollaps i Kina

36 personer er bekreftet omkommet etter at deler av en motorvei kollapset i Guangdong-provinsen sør i Kina. I tillegg får 30 skadde behandling, ifølge nyhetsbyrået Xinhua. Dødstallet er oppjustert fra 24.

Ulykken skjedde natt til i går lokal tid. En 18 meter lang veistrekning raste sammen, ifølge kringkasteren CCTV. Ulykkesstedet ligger i nærheten av byen Meizhou.

Gitarlegenden Duane Eddy er død

Gitaristen Duane Eddy er død, 86 år gammel. Han var kjent som «kongen av twang-gitar» og har inspisert artister som John Fogerty og Bruce Springsteen.

Eddy døde av kreft på sykehuset Williamson Health, opplyser kona Deed Abbate, ifølge nyhetsbyrået AP. Sykehuset ligger Franklin i den amerikanske delstaten Tennessee, der Eddy var bosatt. Han ble kjent for låter som «Rebel-'Rouser», «Because They're Young» og sin versjon av Henry Mancinis «Peter Gunn».

En til sykehus etter boligbrann på Senja

En person ble i natt sendt til sykehus etter en brann i et bolighus på Senja i Troms. I tillegg ble to personer sjekket av helsepersonell.

Brannen ble meldt ved 21-tiden i går. Politiet skal nå starte etterforskning for å finne årsaken til brannen.